bartaagnes@yahoo.com   +36205936398
bARTa Creative Studio
Ha igényed van a művészetre!

Szitázott termékek

Szeretek újrahasznosítani és rajzolni, ezt a kettőt pedig úgy kombinálom egy ideje, hogy állatos szitamintákat készítetek és aktuális szövegekkel látom el őket. Ezután ezeket a mintákat kinyomtatjuk és levilágítjuk, így kerülnek rá a minták a házi szitáinkra. A nyomatokhoz műhelyem polcairól válogatok jó minőségű vászon anyagokat. Miután a minták az anyagra kerültek azután kezdhetjük a zsákok megvarrását, mert a varrások eltartanák a szitát az anyagtól.

1-2 éve tornazsákot, kozmetikai zsákot és vászon táskát kezdtem el készíteni. Ezek mindegyike szép anyagokból készül, saját kezű varrással, natúr színű, természetes anyagú kötéllel és ezüstös, aranyos, metál színű festékekkel nyomtatjuk rájuk az általam tervezett mintákat. Ezeknek a nyomatoknak a mintatervezésüktől kezdve, a szitaszövetre való levilágításukon keresztül, a lenyomtatásukon át és a lenyomtatott anyagokból a zsákok varrásáig minden mozzanatában ott vagyunk a férjemmel. Ez büszkeséggel tölt el.

 

A limited edition magyarul azt jelenti, hogy korlátolt kiadás, tehát adott dologból csak meghatározott mennyiség létezik (és nem is lesz több). Ez a kifejezés csaknem minden termékünkre igaz. Mi nem szeretjük a monotonitást, ezért nincs semmilyen holminkból sem túl sok.

A szitázás egy sokszorosító grafikai eljárás, mégsincs két egyforma a pólóink között. Ez azért van, mert különböző színű és méretű pólókra nyomjuk rá a mintáinkat. Vannak többszínű mintáink is, amelyeket még inkább lehet variálni, és ha ez sem lenne elég, akkor még különböző színű batikfestékekkel is meg tudjuk bolondítani a pólóinkat. És, mint tudjuk, nincs két ugyanolyan batikolt póló. Legszívesebben különleges arany, vagy ezüst színű szitafestékeket használunk, de új kedvencünk lett a fluoreszkáló narancssárga és a foszforeszkáló zöld. Ezek is extrém megjelenést adnak egy pólónak, és természetesen a viselőjének. Az arany, ezüst színeket klasszikus mintákkal párosítjuk, míg a foszforeszkáló, fluoreszkáló festéket varázslatos lények ábrázolásához, mint például az unikornis.