bartaagnes@yahoo.com   +36205936398
bARTa Creative Studio
Ha igényed van a művészetre!

Bemutatkozás

Szőcs-Barta Ágnes vagyok a bARTa Creative Studio megálmodója. Természetközeli anyagokból, természetből vett mintákkal készítek kézműves szita-nyomott pólókat, zsákokat, fa lakberendezési tárgyakat, ékszereket, egyebeket. A közös bennük a természet ihletése és az állatos minták. Mindenkinek, aki él hal az élővilágért. Szereti a különleges, egyedi, fából és textilből készült portékákat, állatos mintákkal díszített tárgyakat. Tárgyaim egy csepp humorral vannak fűszerezve és egy csipetnyi eleganciával vannak meghintve.

A bARTa Creative Studio arspoetikája

Szenvedélyesen szeretem a természetet. Szeretném a természet csodáját mindenkivel megismertetni, mindenkinek megmutatni. Gyerekkorom óta különös gondot fordítok a természetvédelemre a saját lehetőségeimet a végletekig kihasználva. Nem égetem feleslegesen a villanyt, nem használok csak feltétlen szükséges mennyiségű vizet, nem támogatom a "fast fashion"-t. (Azaz az idénydivatot, amiben a nagy divatházak másolataként gyatra minőségben gyártanak ruhákat, amik nem fenntarthatóak, hamar szemétre kerülnek.) Amit lehet újrahasznosítok, jó minőségű holmikat veszek, hogy sokáig üzemeljenek és ne kelljen hamar megválni tőlük. Nem dobom el a szemetet. Részt veszek időnként szemétszedési akciókon, faültetéseken. A termékeim alkotásakor is figyelek arra, hogy "zero wast" terméket készítsek. (Ami szó szerinti fordításban nulla hulladék-ot jelent. Tehát a termék készítése közben nem keletkezik hulladék. Ez egy olyan életmódra való törekvés, ahol az ember figyel arra, hogy minél kevesebb szemét keletkezzen körülötte). Nem használok sok vegyszert és gyógyszert. A szemetet szelektálva gyűjtöm. Ami nem kell játék, ruha elajándékozom segélyszervezetnek. Külön gyűjtjük a fémet, üveget, műanyagot, papírt, gyógyszert, elemet, használt olajat, veszélyes hulladékot, lomot. Az így összegyűlt holmikat a megfelelő gyűjtőkbe viszem el. Komposztnak tesszük el a kertben levágott növényeket, konyhai munka folytán keletkezett zöld hulladékot.

Rólam

Kiállították önarcképemet 2007-ben a Mai Manó házban és Japánban a Forte Forever kiállítás keretein belül.

Kisgyermek korom óta érdeklődök a művészetek iránt. 9 évesen már verseket írtam, rajzkészségem pedig már a bölcsődében megmutatkozott. Gyerekként egy festőművésztől vettem órákat, az érettségit követően pedig több művészeti iskolában folytattam tanulmányokat. Elvégeztem többek között egy grafikusi-, egy fotós, egy videó műsor-készítői-, egy divattervezői-, egy lakberendezői-, egy rajzfilm- és egy animációs film készítői szakot. Fotó, grafika és film pályázatokon értem el eredményeket. Régi fotográfiai eljárást mutattam be társaimmal az érdeklődőknek a Sziget Fesztivál fotóssátrában 2001 -ben. Dolgoztam gyakornokként a Duna TV grafikai osztályán, a "Pozitív logika" nevű grafikai cégnél és a Fantázia malom rendezvényszervező cégeknél grafikusként, illetve részt vettem 2008-ban a Hellboy 2 című akciófilm utómunkálataiban is a Cube Effect nevű cég munkatársaként.

Az első gyerekem születése után elkezdett érdekelni a meseírás és a könyvillusztrálás. Később -három gyerekes anyaként- vállalkozóvá váltam, mert így tudtam megoldani, hogy eleget lehessek a gyerekeimmel. Videókat készítettem cégeknek. Öt évben tartottam kézműves táborokat gyerekeknek, férjemmel együtt pedig kézműves szitanyomással is foglalkozunk. Az általam tervezett mintákból pólóra, táskára készül nyomat.

Egy nyíladozó barátság következményeként 2022 tavaszán jelent meg az Álom-mentőakció – Unikornis kaland, és 2022 nyarán készült el az Az elszabadult ménes – Lovas kaland a Funnylogic-kal közös munkában. Ezek a játékok a funnylogic.hu-ról rendelhetőek meg online letölthető, vagy kiszállítva, dobozban, nyomtatott formában.

Folyamatosan alkotok. Blogot írok alkotásaimról "Képeim története dióhéjban" címmel missxy.blog.hu.

YouTube csatornámra pedig rövid természetfilmeket készítek és műhelymunkáimról felvett videókból kreálok mozgóképet.

www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

Honlapomon képeimből álló fotógalériámba is belenézhettek.

www.bartacreativestudio.com/

Instagram és Facebook oldalaimon pedig többek között felvehetitek velem a kapcsolatot.

www.instagram.com/bartacreativestudio,

www.facebook.com/bARTamuhely,

www.facebook.com/bartacreativestudio

Blogom, ahová alkotós tartalmakat töltök fel.

missxy.blog.hu/

Pólómánia, ahol szitázott mintáimból válogathattok és rányomtathatják nektek pulcsira, táskára és egyéb tárgyakra.

pm111991.polomania.hu/termekek/?kat=osszes

Donably, ahol támogathattok engem anyagilag is.

www.donably.com/barta-creative-studio

Linkdin, ahol szintén megnézhetitek a bemutatkozásomat.

www.linkedin.com/in/%C3%A1gnes-sz%C5%91cs-barta-631307180/

Pinterest, ahol alkotós ötleteket kaphattok tőlem.

hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

 

 

Különleges munkáim

Minden érdekel, ami alkotás

A munkám a hobbim. Mindig dolgozok éppen valamin. Gyerek könyvet írok, illusztrálom, vagy filmet készítek, zajvédőfalat festek egy élhetőbb környezetért, vagy Betlehemet kreálok a Normafára.

Több területen értem el díjakat, elismeréseket. Képzem magam autodidakta és egyéb módokon is, mert szeretek újat alkotni. Rugalmas időbeosztásomnak és változatos munkáimnak hála mindig frissen vágok bele az új feladatokba. Ismerj meg és próbálj ki!

Volt néhány olyan kiállítás pályafutásom során, amikre igazán büszke vagyok.

 

 

 

10 érv melletem
  1. Kreativitásom határtalan.
  2. Lelkesen végzem a munkám. Tudlak inspirálni.
  3. Pozitív vagyok és energikus.
  4. Szeretek újat tanulni és fejleszteni magamat főleg a grafika, a barkácsolás, a videó és az animáció területén.
  5. Széles tapasztalattal rendelkezem a művészetek tárgykörében, több mint 15 éve vállalok munkát, indulok sikerrel pályázatokon és szerepelek kiállításokon.
  6. Egyedi látásmódom van, amit te is kamatoztathatsz.
  7. Kérdéseiddel, kéréseiddel nyugodtan fordulhatsz hozzám.
  8. Elmondom azt is, ha egy elképzelésed nem fog működni és közösen megfejtjük, mi lenne a legjobb megoldás számodra.
  9. Nem vagyok tökéletes és ezt másoktól sem várom el. Jelenlétemben nem kell feszengened, vagy stresszelned.
  10. A tervezési folyamat végén pedig szuper és hasznos meglepetés ajándékokkal engedlek el, remélve, hogy újra találkozunk.

 

Videó önéletrajz, CV